20.2 C
Czech
Sobota 27. července 2024

CNN oznamuje rozsáhlou reorganizaci a snížení počtu zaměstnanců v souvislosti s digitální expanzí

CNN odhalila plány na významnou restrukturalizaci, která má posílit její digitální přítomnost a zároveň ovlivnit přibližně 100 pracovních míst. Tento krok je součástí širší strategie digitální transformace, kterou nastínil generální ředitel Mark Thompson. Cílem změn je zefektivnit provoz a vytvořit nové příležitosti k růstu a zároveň zdůraznit význam jednotného zpravodajství.

Přivítejte léto se Xiaomi a ušetřete při nákupu špičkových technologií!

Léto je tady a s ním přichází i tradiční slevová akce od Xiaomi! Užijte si léto naplno s těmi nejlepšími produkty, které vám zpříjemní horké letní dny. Do 28. července 2024, či do vyprodání zásob, máte jedinečnou příležitost pořídit si špičkové výrobky Xiaomi za fantastické ceny. Ať už hledáte nový mobil, chytré hodinky, sluchátka, bezpečnostní kamery nebo třeba elektrickou koloběžku, Xiaomi má nabídky, které by vám neměly uniknout.

Zákazníci v New Yorku budou pro účast na vnitřních aktivitách potřebovat potvrzení o očkování

Plán, který se nejvíce dotkne restaurací, barů nebo tělocvičen, oznámil starosta New Yorku Bill de Blasio v úterý. Podle něj budou od půlky září potřebovat obyvatelé pro účast na vnitřních veřejných aktivitách potvrzení o očkování. Podpořit tím chce snahu americké vlády o propagaci očkování, zatímco se ve Spojených státech amerických (USA) šíří nakažlivější Delta varianta koronaviru. Uvedl to server BBC. Zároveň se jedná o první podobné vládní nařízení v USA.

Starosta New Yorku Bill de Blasio se podle médií inspiroval nařízeními, která zavádějí mnohé evropské státy. V pondělí například podobné vládní opatření schválil francouzský parlament. New Yorčané pak budou od 13. září muset prokázat při vstupu do kaváren, barů, restaurací, koncertních síní, kin nebo tělocvičen, že byli očkováni. Nový plán nazvaný Key to NYC Pass se týká také zaměstnanců. Pravidla pak mají New Yorčané začít dodržovat už v srpnu, nikdo je ale zatím kontrolovat nebude.

„Pokud se nenecháte naočkovat, nedovolíme vám se bohužel zúčastnit spousty aktivit. Takže pokud se chcete do naší společnosti zapojit naplno, musíte se nechat očkovat,“ vzkázal pak starosta New Yorčanům. V současnosti dostalo alespoň první dávku očkování 60 procent obyvatel New Yorku.

Jedná se o větší procento, než jakého dosáhly USA celonárodně. To se totiž pohybuje kolem 50 procent. V New Yorku se pak ale rozsah naočkovaných liší dle jednotlivých čtvrtí. Obyvatelé bohatšího Manhattanu jsou naočkování ze dvou třetin, zatímco ti žijícív Bronxu jen z 46 procent.

Povinnost očkování zavedl také Google nebo Netflix

„Nařízení je klíčové především proto, že podpoří další očkování. Věříme, že tohle může vlnu nových nákaz zastavit,“ dodal pak starosta New Yorku Bill de Blasio. Jeho opatření, které je první podobného druhu v USA, cílí především proti rozšiřování nakažlivější varianty Delta Covidu-19.

K podobným krokům se také čím dál častěji uchylují velké americké korporace. Například Google, Netflix nebo Goldman Sachs po svých zaměstnancích při nástupu do práce rovněž požadují potvrzení o očkování.

Podobné nařízení také nedávno oznámilo známé divadlo Broadway. Minulý týden pak americký prezident Joe Biden zveřejnil, že naočkovaní budou muset být také všichni federální pracovníci. V opačném případě povinně zamíří na pravidelné testování nebo do karantény.

V sobotu pak v USA přibylo na 72 tisíc nových případů nakažených koronavirem, což je 44procentní nárůst oproti předchozímu týdnu. Na druhou stranu ale oproti předchozím týdnům roste rovněž intenzita očkování.

Sledujte nás na sítích

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.

NEJNOVĚJŠÍ

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.