15.2 C
Czech
Čtvrtek 19. září 2024

Apple jedná o investici do OpenAI, tvůrce ChatGPT

V rámci technologického průmyslu došlo k významnému zvratu. Společnost Apple údajně vede jednání o investici do OpenAI. Je to pro ni signál strategického posunu ve snaze posílit své schopnosti v oblasti umělé inteligence.

Meta má dobré výsledky. Zvýší investice do pracovních sil a umělé inteligence

Společnost Meta Platforms Inc. oznámila, že do konce roku plánuje navýšit počet svých zaměstnanců a zaměřit se na oblasti s vysokou prioritou. Cílem společnosti je využít potenciál umělé inteligence (AI) ve svých obchodních operacích.

Nové účty pro teenagery na Instagramu

Reklama

Společnost Meta zavádí významné změny pro Instagram a uvádí na trh účty pro dospívající. Mají zvýšit online bezpečnost a rodičovský dohled nad dospívajícími uživateli.

Reklama

Tyto rozsáhlé aktualizace jsou součástí širšího závazku reagovat na dlouhodobé obavy rodičů týkající se blaha jejich dětí ve stále se vyvíjejícím prostředí sociálních médií. Díky zabudovaným ochranám a omezením je cílem vytvořit zdravější digitální prostředí pro dospívající uživatele této platformy.

Šéf Instagramu Adam Mosseri zdůraznil význam těchto aktualizací během vystoupení v pořadu Good Morning America. Uvedl: „Jedná se o automatický soubor ochran pro dospívající. Snaží se aktivně řešit hlavní obavy, které jsme slyšeli od rodičů ohledně dospívajících na internetu.“ Toto prohlášení zdůrazňuje proaktivní opatření, která Instagram přijímá k ochraně dospívajících uživatelů při orientaci ve složitých interakcích na sociálních sítích.

Každému teenagerovi bude nyní ve výchozím nastavení přidělen účet pro teenagery. To dále zajistí, že uživatelé mladší 16 let nebudou moci měnit zásadní nastavení soukromí a omezení bez souhlasu rodičů.

Bezpečnostní funkce nových účtů

Nové účty pro dospívající obsahují několik bezpečnostních funkcí, které mají omezit vystavení nevhodnému obsahu a spravovat komunikaci. Například všechny interakce budou omezeny na přátele, což zvyšuje bezpečnost tím, že zabraňuje nevyžádaným kontaktům od neznámých uživatelů. Zprávy od lidí, které dospívající nesledují, budou také filtrovány.

Reklama

Funkce platformy proti šikaně, Skrytá slova, automaticky zapne robustní systém filtrování škodlivých frází. „Tato technologie nám umožní proaktivně vyhledávat tyto dospívající a umístit je do stejné ochrany, jakou nabízí nastavení účtu pro dospívající,“ uvedl Instagram ve svém oznámení o změnách.

Nové prostředí a režim spánku

Spolu s těmito bezpečnostními opatřeními zavádí Meta nové prostředí Explore přizpůsobené speciálně pro dospívající. Tato funkce umožní mladým uživatelům vybírat témata, která je zajímají, a umožní kurátorství obsahu na základě jejich preferencí. Systém upozornění jim také připomene, aby se každý den po 60 minutách používání odpojili. Aplikace také přejde do režimu spánku v hodinách, kdy je pravděpodobné, že ji budou používat méně, tedy od 22:00 do 7:00. Cílem těchto iniciativ je podpořit zdravější způsoby používání a zkrátit dobu strávenou u obrazovky.

Rodičům je nyní zavedením těchto účtů umožněna větší transparentnost a kontrola. Budou mít přehled o interakcích svých dětí, možnost nastavit časové limity používání a možnosti blokování přístupu v určitých obdobích. Cílem této úrovně dohledu je podpořit společný přístup k sociálním médiím, kdy rodiče a dospívající mohou společně procházet potenciálními nástrahami online světa.

Reklama
Reklama

Sledujte nás na sítích

Zaměstnanci Boeingu stávkují i přes nabídku historické dohody. Požadují spravedlivou mzdu

V souvislosti se stávkou, kterou nedávno zahájili zaměstnanci továrny Boeing, požaduje více než 33 000 členů odborů spravedlivé mzdy a zlepšení pracovních podmínek, které by odrážely ziskovost společnosti. Navrhovaná dohoda nestačí.

NEJNOVĚJŠÍ

Zaměstnanci Boeingu stávkují i přes nabídku historické dohody. Požadují spravedlivou mzdu

V souvislosti se stávkou, kterou nedávno zahájili zaměstnanci továrny Boeing, požaduje více než 33 000 členů odborů spravedlivé mzdy a zlepšení pracovních podmínek, které by odrážely ziskovost společnosti. Navrhovaná dohoda nestačí.
Reklama
Reklama
Reklama