Smažené kuřecí maso je jídlo, které lze označit slovem kultovní. Jeho obliba vůbec neklesá. Je proto logické, že ho na jídelní lístek zařazuje stále více gastronomických podniků. Jak můžete úspěšně přidat do vašeho menu smažené kuřecí maso ve strouhance? Prozradíme vám, která strouhanka se v této roli osvědčí nejlépe. V čem spočívá její tajemství? Seznamte se s osvědčeným receptem na kuřecí maso, který chutná pokaždé stejně dobře.
Obalovací směs – klíčová surovina
Kuřecí maso v americkém stylu se vyznačuje ideálně nazlátlou strouhankou, která je lákavě roztřepená a jejíž povrch připomíná kukuřičné lupínky. Jak dosáhnete takového vzhledu? Stačí, když použijete hotové řešení v podobě profesionální obalovací směsi. Zárukou požadovaného výsledku je hotová obalovací směs na kuřecí maso. Jak si vybrat tu nejlepší?
Křupavá domácí strouhanka? NE pro gastronomii
Určitě jste už setkali s řadou receptů na takzvanou domácí strouhanku. Používá se v nich například strouhanka z pečiva, mléko, pšeničná mouka, bramborový škrob, vejce nebo kukuřičné lupínky. Tyto recepty lze použít leda tak doma. V gastronomickém provozu se vůbec neosvědčí. Tam je potřeba vsadit na profesionální řešení pro gastronomii.
Profesionální obalovací směs na kuřecí maso
Při výběru hotové obalovací směsi na kuřecí maso věnujte pozornost několika důležitým aspektům. Zaprvé tomu, aby šlo o obalovací směs pro profesionální použití. Díky tomu máte jistotu, že její složení ji předurčuje k úspěšnému použití v gastronomickém provozu. Zadruhé si vyberte obalovací směs, která nevyžaduje přidávání žádných surovin navíc – vajec, koření nebo kukuřičných lupínků. Tím nejen zkrátíte dobu přípravy, ale také snížíte náklady. Zatřetí vsaďte na obalovací směs, která je univerzální. Budete ji tak moci použít nejen na jemnou nebo ostrou variantu kuřecího masa, ale také na ryby.
Kuřecí maso v obalovací směsi – strouhanka a pokyny od Holly Powder
Přední výrobce obalovací směsi Holly Powder k výrobku připojuje jednoduchý recept na smažené kuřecí maso. Výsledek je ideálně křupavý a šťavnatý zároveň. Kousky kuřecího masa díky podrobně zpracovanému návodu připravíte bez problémů tak, že budou mít krásně roztřepenou krustu a nazlátlou barvu. Dodržíte-li postup krok za krokem, očekávaný efekt získáte hned napoprvé. Nemusíte mít žádnou gastronomickou zkušenost. Kuřecí maso ve strouhance Holly Powder dokáže připravit každý.
Recept na smažené kuřecí maso
Níže vám přinášíme jednoduchý a osvědčený recept na nejlepší smažené kuřecí nugety ve strouhance.
Budete k tomu potřebovat:
- filety z kuřecího masa nakrájené a naložené do marinády Holly Powder
- profesionální obalovací směs Holly Powder
- studenou vodu
- fritézu na smažení masa
Naložené kousky kuřecího masa vložte na chvíli do cedníku ponořeného do vody. Použijte k tomu kleště, abyste vaše ruce zůstaly suché. Vytáhněte maso z vody, nechte okapat a vložte do nádoby s obalovací směsí. Kousků masa se dotýkejte přes vrstvu obalovací směsi, mírně je nadzvedněte a rozdělte.
Začněte s obalováním: nahrňte kousky masa k sobě a zasypejte je obalovací směsí, hromadu přitlačte a promíchejte tak, aby se obalovací směs nalepila na maso z každé strany. Tento krok zopakujte 6krát. Potom uchopte kousky masa do prstů a trojitým úderem zápěstí o sebe z nich setřepejte přebytečnou strouhanku. Kousky masa vložte podruhé do vody. Celý proces obalování zopakujte, ale vynechejte přitlačení.
Obalené kousky kuřecího masa vložte do koše na smažení tak, aby nebyly spojené. Olej ve fritéze zahřejte na teplotu 170 °C. Ponořte koš s masem do oleje a smažte maso asi 3,5 minuty. Kuřecí maso po usmažení nechejte okapat z přebytečného oleje a vložte do vyhřívané vitríny.
Obalovací směs na kuřecí maso, která vás nezklame
S hotovou obalovací směsí a osvědčeným receptem můžete mít jistotu, že takto připravené kuřecí maso bude skvěle nejen chutnat, ale také vypadat. Příprava podle návodu zajistí, že obalovací směs bude držet na masu, během smažení se roztřepí a získá příjemnou křupavost a ideálně nazlátlou barvu.
Křupavé kuřecí maso ve strouhance – základ řady jídel
Smažené kuřecí maso můžete použit k přípravě řady chutných a oblíbených jídel. Výborně se osvědčí jako náplň do burgeru, tortilly, přísada do salátu nebo dokonce slaných vaflí. Menu založené na smaženém kuřecím mase ve strouhance můžete doplnit o nabídku smažených kousků v kyblíku. Jde o nejjednodušší variantu tohoto jídla, která má mnoho příznivců a je výborná pro prodej přes ulici.