20.8 C
Czech
Sobota 27. července 2024

CNN oznamuje rozsáhlou reorganizaci a snížení počtu zaměstnanců v souvislosti s digitální expanzí

CNN odhalila plány na významnou restrukturalizaci, která má posílit její digitální přítomnost a zároveň ovlivnit přibližně 100 pracovních míst. Tento krok je součástí širší strategie digitální transformace, kterou nastínil generální ředitel Mark Thompson. Cílem změn je zefektivnit provoz a vytvořit nové příležitosti k růstu a zároveň zdůraznit význam jednotného zpravodajství.

Přivítejte léto se Xiaomi a ušetřete při nákupu špičkových technologií!

Léto je tady a s ním přichází i tradiční slevová akce od Xiaomi! Užijte si léto naplno s těmi nejlepšími produkty, které vám zpříjemní horké letní dny. Do 28. července 2024, či do vyprodání zásob, máte jedinečnou příležitost pořídit si špičkové výrobky Xiaomi za fantastické ceny. Ať už hledáte nový mobil, chytré hodinky, sluchátka, bezpečnostní kamery nebo třeba elektrickou koloběžku, Xiaomi má nabídky, které by vám neměly uniknout.

Indický magnát sesadil Jeffa Bezose. Stal se druhým nejbohatším člověkem na světě

Jeff Bezos ztratil svůj status druhého nejbohatšího člověka na světě. Propadl se na 3. místo, zatímco indický obchodní magnát Gautam Adani rychle stoupá po žebříčku Billionaire Index společnosti Bloomberg. Informovala o tom agentura Bloomberg či CNN.

Elon Musk, stále nejbohatší člověk číslo 1, se jměním 260 miliard dolarů, si možná bude muset hlídat záda. Adani totiž letošní rok začal na 14. místě v žebříčku a trvalo mu méně než 10 měsíců, než se dostal na druhé místo. V posledních dvou měsících předstihl Billa Gatese a Francouze Bernarda Arnaulta.

Je to poprvé, co se člověk z Asie umístil tak vysoko na seznamu agentury Bloomberg, kterému dlouho dominovali američtí podnikatelé v technologiích.

Od diamantů k uhlí

Adaniho jmění ve výši 146,9 miliard dolarů, z velké části vázané na jeho rozlehlý konglomerát Adani Group, ale stále výrazně zaostává za Muskovými 260 miliardami dolarů. Skupina podniká v řadě odvětví včetně uhlí či přístavů, kterým se v posledních letech daří.

Adani (60) opustil vysokou školu, aby zkusil štěstí v diamantovém průmyslu v Bombaji na začátku 80. let, než se začal věnovat uhlí a přístavům. Jeho konglomerát se od té doby rozšířil do všech možných odvětví, od letišť po datová centra, cement, média a zelenou energii, se zaměřením na oblasti, které premiér Narendra Modi považuje podle agentury Bloomberg za klíčové pro splnění dlouhodobých ekonomických cílů Indie.

Podle CNN akcie některých společností Adani od června 2020 vyskočily o více než 1 000 %, což odráží optimismus investorů ohledně síly konglomerátu v oblastech, jako je infrastruktura a obnovitelná energie. Akcie vlajkové lodi společnosti Adani Enterprises v roce 2022 vzrostly o více než 115 %.

V únoru Adani předběhl indického magnáta Mukeshe Ambaniho a stal se nejbohatším člověkem v Asii.

Akcie Amazonu klesají

Bezosovo čisté jmění se podle agentury Bloomberg propadlo na 145,8 miliardy dolarů, protože technologické akcie byly tvrdě zasaženy v důsledku širšího pátečního výprodeje akcií. Akcie Amazonu na začátku obchodování klesly o 3 %. Celkově letošní roku klesly o více než 25 %.

Zakladatel Amazonu byl dříve na žebříčku agentury Bloomberg na prvním místě, ale o část svého bohatství přišel po rozvodu v roce 2019. Většina Bezosova jmění je vázána na akcie Amazonu. Podle agentury Bloomberg se díky technologickému prodeji od ledna snížil Bezosův čistý majetek o 45 miliard dolarů.

Sledujte nás na sítích

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.

NEJNOVĚJŠÍ

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.