20.2 C
Czech
Sobota 27. července 2024

CNN oznamuje rozsáhlou reorganizaci a snížení počtu zaměstnanců v souvislosti s digitální expanzí

CNN odhalila plány na významnou restrukturalizaci, která má posílit její digitální přítomnost a zároveň ovlivnit přibližně 100 pracovních míst. Tento krok je součástí širší strategie digitální transformace, kterou nastínil generální ředitel Mark Thompson. Cílem změn je zefektivnit provoz a vytvořit nové příležitosti k růstu a zároveň zdůraznit význam jednotného zpravodajství.

Přivítejte léto se Xiaomi a ušetřete při nákupu špičkových technologií!

Léto je tady a s ním přichází i tradiční slevová akce od Xiaomi! Užijte si léto naplno s těmi nejlepšími produkty, které vám zpříjemní horké letní dny. Do 28. července 2024, či do vyprodání zásob, máte jedinečnou příležitost pořídit si špičkové výrobky Xiaomi za fantastické ceny. Ať už hledáte nový mobil, chytré hodinky, sluchátka, bezpečnostní kamery nebo třeba elektrickou koloběžku, Xiaomi má nabídky, které by vám neměly uniknout.

Kdo předstihl Elona Muska na pozici nejbohatšího člověka na světě?

Bernard Arnault, předseda a generální ředitel globálního luxusního zboží společnosti LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), předstihl Elona Muska a stal se nejbohatším člověkem na světě.

Podle seznamu Forbes real-time billionaires se čisté jmění Arnaulta a jeho rodiny zvýšilo na ohromujících 207,8 miliard dolarů po nárůstu o 23,6 miliardy dolarů. Tento historický posun nastal, když čisté jmění Muska kleslo o více než 18 miliard dolarů, což představuje pokles o 13 procent.

LVMH, mateřská společnost renomovaných luxusních značek jako Dior, Bulgari a Sephora, dosáhla tržní kapitalizace 388,8 miliardy dolarů, zatímco Tesla stála na 586,14 miliardy dolarů​​​​​​.

Na seznamu Forbes real-time billionaires se nyní nachází:

  1. Bernard Arnault a rodina (207,6 miliardy dolarů)
  2. Elon Musk (204,7 miliardy dolarů)
  3. Jeff Bezos (181,3 miliardy dolarů)
  4. Larry Ellison (142,2 miliardy dolarů)
  5. Mark Zuckerberg (139,1 miliardy dolarů)
  6. Warren Buffett (127,2 miliardy dolarů)
  7. Larry Page (127,1 miliardy dolarů)
  8. Bill Gates (122,9 miliardy dolarů)
  9. Sergey Brin (121,7 miliardy dolarů)
  10. Steve Ballmer (118,8 miliardy dolarů)

Boj mezi dvěma miliardáři trvá od roku 2022

Zajímavým faktem je, že podle Bloomberg Billionaires Index zůstává Elon Musk nejbohatším člověkem na světě s čistým jměním 199 miliard dolarů, následovaným zakladatelem Amazonu Jeffem Bezosem s 184 miliardy dolarů. Na Bloomberg Billionaires Index se Bernard Arnault v současné době nachází na třetím místě s čistým jměním 183 miliard dolarů​​.

Toto vše dokazuje, že boj o titul nejbohatšího člověka planety mezi těmito dvěma miliardáři pokračuje již od roku 2022, přičemž Arnault údajně získal prvenství na konci tohoto roku.

V dubnu minulého roku oslavil Bernard Arnault, že jeho jmění překročilo hranici 200 miliard dolarů, když akcie LVMH dosáhly historického maxima. Tím se stal třetím člověkem v historii, který dosáhl tohoto milníku, připojil se tak k Elonu Muskovi a Jeffu Bezosi. Podle Bloomberg Billionaires Index se Arnaultovo jmění v roce 2023 zvýšilo o 39 miliard dolarů, což bylo podpořeno rostoucí poptávkou po luxusním zboží a 30% nárůstem akcií LVMH​​.

Sledujte nás na sítích

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.

NEJNOVĚJŠÍ

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.