13.6 C
Czech
Úterý 22. října 2024

Ripple Labs má zaplatit pokutu 125 milionů dolarů za neoprávněný prodej XRP

Soudce manhattanského soudu nařídil společnosti Ripple Labs Inc. zaplatit občanskoprávní pokutu ve výši 125 milionů dolarů za nesprávný prodej tokenu XRP institucionálním investorům. Jde o pouhý zlomek částky, kterou americké regulační orgány původně požadovaly.

USA jako hlavní „kryptoměsto“ planety. Trump slibuje národní rezervu bitcoinů

V průkopnickém projevu na konferenci Bitcoin 2024 v Nashvillu bývalý prezident Donald Trump nastínil své ambiciózní plány, jak postavit Spojené státy do pozice globálního lídra v oblasti kryptoměn. Mezi Trumpovy sliby patří zřízení strategické národní zásoby bitcoinů.

Kryptoměna ethereum boří rekordy, meziroční zisky se pohybují kolem 120 %

Reklama

Nejen bitcoinu se podařilo v lednu dosáhnout svého historického maxima, na své si přišla i druhá největší kryptoměna. Kryptoměna ethereum se ve čtvrtek poprvé dostala na rekordní hodnotu 1 698,56 dolarů (téměř 37 tisíc korun) za minci a je tak na svém historickém maximu. Informovala o tom agentura Reuters.

Reklama

Zájem investorů o ethereum by mohl souviset s tím, že příští týden dojde na chicagské obchodní burze CME Group k obchodování cenných papírů typu futures. Druhá největší kryptoměna tak vzrostla na historické maximum 1 698,56 dolarů za minci. Meziroční zisky se pohybují na 120 procentech.

„Zařazení ethereum futures na regulovanou burzu by mělo sloužit k posílení struktury krypto trhu tím, že investorům umožní získat expozici vůči druhé nejvýznamnější kryptoměně jako diverzifikátoru bitcoinu, nebo k pouhému zajištění stávajících expozic vůči ethereu,“ napsali stratégové firmy poskytující finanční služby JPMorgan ve sdělení klientům.

Kryptoměna ethereum získala v roce 2020 465 %.

Dodali také, že uvedení ETH futures kontraktů může být následováno negativní cenovou dynamikou. Stratég Nikolaos Panigirtzoglou dodal, že počáteční objemy budou pravděpodobně nízké. „Úspěšný start ethereum futures tento měsíc bude pravděpodobně následován opcemi na ethereum futures, možná již v roce 2022, podobně jako spuštění opcí na bitcoinové futures v prvním čtvrtletí roku 2020“.

Reklama

Kryptoměna ethereum získala v roce 2020 465 %. „Inteligentní obchodníci se přesunuli k ethereu, když bitcoin dosáhl výše 40 000 dolarů a vydělali více peněz,“ uvedl pro agenturu Bloomberg Vijay Ayyar, vedoucí rozvoje obchodu na kryptoměnové burze Luno.

Nejoblíbenější kryptoměna bitcoin ve čtvrtek také vzrostla, a to o 1,2 % na 38 120 dolarů. Na začátku roku se vyšplhala na své historické maximum 42 000 dolarů, poté její hodnota poklesla.

Kryptoměny nabírají na oblíbenosti u hlavních investorů všeobecně. Celková tržní hodnota všech kryptoměn v lednu překročila hranici 1 bilionu dolarů.

Reklama
Reklama

Sledujte nás na sítích

JavaDays přinesou aktuální novinky a informace ze světa programovacího jazyka Java

JavaDays 2024, největší konference svého druhu v Česku, se letos uskuteční 12. a 13. listopadu. Devátý ročník proběhne hybridně, tedy jak fyzicky v CineStar OC Černý Most v Praze, tak i online. Účastníci se mohou těšit na nejnovější informace o této populární platformě. Konference je určena nejen Java vývojářům a programátorům, ale i všem dalším zájemcům.

Sen Muska o robotaxi: Skepse a pád akcií

Očekávané spuštění služby robotaxi společnosti Tesla, které Elon Musk oznámil 10. října ve studiích Warner Bros, vyvolalo u fanoušků nadšení. Mezi investory a analytiky však vzbudilo nedůvěru.

TD Bank zaplatí 3 miliardy dolarů kvůli rozsáhlým praktikám praní špinavých peněz

TD Bank, uznávaná jako jedna z významných kanadských finančních institucí, uzavřela v návaznosti na obvinění z rozsáhlého napomáhání praní špinavých peněz monumentální dohodu o narovnání v celkové výši přibližně 3 miliardy dolarů.

Ratan Tata: Ve věku 86 let zemřel vizionářský vůdce a filantrop, který změnil indickou společnost

Ratan Tata, vážený bývalý předseda skupiny Tata, zemřel ve středu v Bombaji ve věku 86 let. Jeho smrt neznamená jen ztrátu mocného obchodního magnáta, ale také soucitného filantropa, který svými obchodními inovacemi a charitativním úsilím zanechal nesmazatelnou stopu v indické společnosti.

Nvidia představuje své softwarové platformy pro umělou inteligenci

Společnost Nvidia nedávno na svém summitu o umělé inteligenci ve Washingtonu představila působivou řadu softwarových platforem umělé inteligence (AI). Jde o významný krok, který ilustruje její vývoj mimo rámec pouhého výrobce hardwaru.

NEJNOVĚJŠÍ

JavaDays přinesou aktuální novinky a informace ze světa programovacího jazyka Java

JavaDays 2024, největší konference svého druhu v Česku, se letos uskuteční 12. a 13. listopadu. Devátý ročník proběhne hybridně, tedy jak fyzicky v CineStar OC Černý Most v Praze, tak i online. Účastníci se mohou těšit na nejnovější informace o této populární platformě. Konference je určena nejen Java vývojářům a programátorům, ale i všem dalším zájemcům.
Reklama
Reklama
Reklama