20.8 C
Czech
Sobota 27. července 2024

CNN oznamuje rozsáhlou reorganizaci a snížení počtu zaměstnanců v souvislosti s digitální expanzí

CNN odhalila plány na významnou restrukturalizaci, která má posílit její digitální přítomnost a zároveň ovlivnit přibližně 100 pracovních míst. Tento krok je součástí širší strategie digitální transformace, kterou nastínil generální ředitel Mark Thompson. Cílem změn je zefektivnit provoz a vytvořit nové příležitosti k růstu a zároveň zdůraznit význam jednotného zpravodajství.

Přivítejte léto se Xiaomi a ušetřete při nákupu špičkových technologií!

Léto je tady a s ním přichází i tradiční slevová akce od Xiaomi! Užijte si léto naplno s těmi nejlepšími produkty, které vám zpříjemní horké letní dny. Do 28. července 2024, či do vyprodání zásob, máte jedinečnou příležitost pořídit si špičkové výrobky Xiaomi za fantastické ceny. Ať už hledáte nový mobil, chytré hodinky, sluchátka, bezpečnostní kamery nebo třeba elektrickou koloběžku, Xiaomi má nabídky, které by vám neměly uniknout.

Rupert Murdoch odstupuje z vedení Fox a News Corp. Předává otěže svému synovi

Rupert Murdoch podle prohlášení společnosti odstupuje ze své role ve Fox a News Corp. Do čela obou společností se postaví jeho syn Lachlan. Informoval o tom Business Insider či server BBC.

Po odchodu Ruperta Murdocha zůstane jeho nejstarší syn Lachlan Murdoch jediným předsedou News Corp., zatímco bude pokračovat jako výkonný předseda a generální ředitel Fox Corp.

Murdoch (92) spustil Fox News v roce 1996. Nyní je nejsledovanějším televizním zpravodajským kanálem v USA, uvádí BBC.

„Píši, abych vám všem oznámil, že jsem se rozhodl přejít do role emeritního předsedy ve Fox a News,“ napsal 92letý Murdoch ve zprávě zaměstnancům Foxu.

„Po celý svůj profesní život jsem se denně zabýval novinkami a nápady, a to se nezmění,“ napsal Murdoch. „Ale nastal správný čas, abych převzal různé role s vědomím, že máme skutečně talentované týmy a vášnivého, zásadového vůdce v Lachlanovi, který se stane jediným předsedou obou společností.“

„Naše společnosti jsou v dobrém zdravotním stavu, stejně jako já. Naše příležitosti daleko převyšují komerční výzvy,“ napsal. „Máme všechny důvody k optimismu ohledně nadcházejících let. A plánuji zde být a zúčastnit se jich.“

Nejdražší vyrovnání za pomluvu v historii

Murdoch, narozený v Austrálii, vybudoval globální mediální impérium, které ovlivnilo zprávy, kulturu a politiku. Pravicově orientované Fox News formovalo americká média a politiku, zejména během Trumpova prezidenství. Svůj mediální konglomerát vybudoval v době rychlých změn globální komunikace, když v 90. letech viděl potenciál v satelitní televizi a později v sociálních médiích. Tehdy získal a poté prodal prvního mainstreamového hráče, MySpace.

Murdochovo impérium čelilo v průběhu let řadě skandálů, od odhalení úplatků a hackerských útoků na telefony ze strany londýnských bulvárních plátků až po skandály sexuálního obtěžování.

V lednu překonalo jednu ze svých největších výzev, když urovnalo soudní spor s Dominion Voting Systems za 787,5 milionu dolarů. Jde největší veřejně zveřejněné vyrovnání za pomluvu v historii USA, uvádí Business Insider.

Společnost Dominion tvrdila, že ji síť pomlouvala, když přizvala jako hosty vysílání zastánce konspiračních teorií Rudyho Giulianiho a Sidneyho Powella. Podle nich tehdy podpořila, nebo dostatečně neodmítla tvrzení hostů, že Dominion zmanipuloval prezidentské volby proti Donaldu Trumpovi.

Síť stále čelí druhému podobnému soudnímu sporu od jiné hlasovací technologické firmy, Smartmatic, požadující ještě vyšší částku 2,7 miliardy dolarů.

Není jasné, jak se Murdochovo mediální impérium změní

Lachlan Murdoch (52) je synem Ruperta Murdocha a jeho druhé manželky Anny Marie dePeysterové. Miliardářský patriarcha byl čtyřikrát ženatý a má šest dětí – mnoho z nich následovalo svého otce do rodinného podniku.

Lachlan je generálním ředitelem od roku 2019. Získal zásluhy za to, že posunul Fox dále do digitální sféry. V roce 2020 získal streamovací službu Tubi, rozšířil předplatitelskou službu Fox Nation a přesunul se do sportovního sázení prostřednictvím investice Foxu do FanDuel.

Hájil různorodost názorů Fox News. V rozhovoru pro Insider z roku 2021 řekl, že svět se dnes stal polarizovanějším kvůli sociálním médiím, které „algoritmicky ženou lidi do ozvěny“. Stál po boku bývalé hvězdy Foxu Tuckera Carlsona poté, co byl široce kritizován za výroky propagující „teorii náhrady“ a zpochybňující účinnost vakcín proti covidu-19.

A i když soukromě kritizoval Trumpa, také řekl, že publikum Fox bývalého prezidenta podporuje. To naznačuje, že ví, že podpora Trumpa je pro jeho byznys dobrá.

Sledujte nás na sítích

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.

NEJNOVĚJŠÍ

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.