16.3 C
Czech
Sobota 27. července 2024

Trump vystoupí na konferenci o bitcoinu navzdory pokusu o atentát

Bývalý prezident Donald Trump potvrdil svou účast jako hlavní řečník na nadcházející bitcoinové konferenci v Nashvillu, a to i po nedávném pokusu o atentát na jeho osobu. Akce pořádaná společností BTC Inc. má přilákat přibližně 20 000 účastníků a vystoupí na ní různé významné osobnosti z kryptoměnové i politické sféry.

SEC učinila důležitý krok ke schválení spotových ETF na ethereum

Americká Komise pro cenné papíry (SEC) zpřístupnila další investiční možnosti v kryptoměnovém sektoru. Schválila změnu pravidel pro fondy obchodované na burze (ETF) vázané na druhou největší digitální měnu světa, ethereum. Toto rozhodnutí následuje po nedávném schválení bitcoinových ETF a přináší nové příležitosti pro investory.

SEC schválila změnu pravidel, která umožní vznik fondů obchodovaných na burze (ETF) na bázi etherea, jedné z největších kryptoměn světa. Toto rozhodnutí přišlo méně než šest měsíců po schválení bitcoinových ETF, které byly velkým úspěchem pro celý kryptoprůmysl, s čistými přílivy již přesahujícími 12 miliard dolarů. Ethereum ETF fondy byly dlouho očekávány a jejich potenciální schválení je logickým pokračováním této legislativy.

Zásadní schválení přichází po měsících ticha ze strany SEC ohledně kryptoměnových ETF. Situace se rychle změnila v pondělí, kdy SEC začala poskytovat zpětnou vazbu k žádostem o schválení, což vyvolalo lavinu nových dokumentů a revizí. Regulační změny nezbytné pro tyto nové ETF byly schváleny ve čtvrtek. Zahrnovaly velké skupiny jako BlackRock, Fidelity, Invesco a Ark Invest, kterým byla poskytnuta podpora pro ETF investující do etherea. Přesto bude potřebné ještě jedno kolo schválení jednotlivých žádostí o registraci ETF, než budou produkty skutečně spuštěny.

Požadavky na bezpečnost a ochranu investorů

Cena etheru vzrostla o více než 20 procent jen za týden a o více než 60 procent od začátku roku, což je pro investory velice příznivý trend. Tento nárůst byl částečně způsoben očekáváním blížícího se schválení ETF fondů. „Toto je klíčový krok k nabídnutí přístupu k ethereu přes strukturu ETF, což poskytne americkým investorům snadnější přístup, vyšší ochranu a záruky,“ uvedly společně společnosti Invesco a Galaxy Digital v prohlášení zveřejněném ve čtvrtek večer. Dodaly také, že doufají, že tento krok ukazuje ochotu SEC schválit spuštění těchto produktů.

Jedním z hlavních aspektů, kterým se SEC věnovala, byla prevence podvodů a manipulací. SEC požadovala komplexní dohody o sdílení dohledových dat s Chicago Mercantile Exchange (CME) pro detekci a potlačení podvodů a manipulací. SEC provedla vlastní analýzy, aby ověřila korelaci mezi CME ether futures trhem a spot ether trhem, což umožnilo účinné detekování a předcházení podvodů a manipulací v spotovém ethereu.

Schválení také zahrnuje požadavky na ochranu investorů a integritu trhu. Jedná se například o dostupnost cenových informací, transparentnost portfoliovních fondů, dohledové postupy a dohody o sdílení dat s regulovanými trhy. Tyto požadavky jsou klíčové pro zajištění dostatečné ochrany investorů a udržení integrity trhu.

Celkově lze říci, že schválení ETF na ethereum je významným krokem pro kryptoměnové trhy. A přestože není zaručeno, že všechny fondy budou spuštěny, tento krok zvyšuje důvěru investorů v kryptoměnovou ekonomiku. Jak se budou vyvíjet další kroky v schvalovacím procesu, však zatím zůstává otázkou, která bude bedlivě sledována všemi účastníky trhu.

Sledujte nás na sítích

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.

NEJNOVĚJŠÍ

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.