16.3 C
Czech
Sobota 27. července 2024

CNN oznamuje rozsáhlou reorganizaci a snížení počtu zaměstnanců v souvislosti s digitální expanzí

CNN odhalila plány na významnou restrukturalizaci, která má posílit její digitální přítomnost a zároveň ovlivnit přibližně 100 pracovních míst. Tento krok je součástí širší strategie digitální transformace, kterou nastínil generální ředitel Mark Thompson. Cílem změn je zefektivnit provoz a vytvořit nové příležitosti k růstu a zároveň zdůraznit význam jednotného zpravodajství.

Přivítejte léto se Xiaomi a ušetřete při nákupu špičkových technologií!

Léto je tady a s ním přichází i tradiční slevová akce od Xiaomi! Užijte si léto naplno s těmi nejlepšími produkty, které vám zpříjemní horké letní dny. Do 28. července 2024, či do vyprodání zásob, máte jedinečnou příležitost pořídit si špičkové výrobky Xiaomi za fantastické ceny. Ať už hledáte nový mobil, chytré hodinky, sluchátka, bezpečnostní kamery nebo třeba elektrickou koloběžku, Xiaomi má nabídky, které by vám neměly uniknout.

Většina čerpacích stanic ve Washingtonu je stále bez benzinu

Přestože po kybernetickém útoku největší provozovatel sítě potrubí na přepravu ropných produktů v USA zvýšil své dodávky, hlásilo v pátek ve Washingtonu výpadky 88 % čerpacích stanic. V sobotu to byly čtyři z pěti stanic. Informuje o tom agentura Reuters.

Šestidenní odstávka společnosti Colonial Pipeline kvůli kybernetickému útoku rapidně snížila zásoby paliva v zemi. Lidé panicky skupovali benzin a potrubní sítě a čerpací stanice na jihovýchodě USA tak zůstaly bez paliva.

Většina ze států/oblastí s výpadky nadále zaznamenala panický nákup, což je pravděpodobně přispívající faktor k pomalému obnovení… Bude to trvat několik týdnů,“ uvedl Patrick De Haan ze společnosti GasBuddy.

Kupříkladu asi 65 % čerpacích stanic v Severní Karolíně bylo bez paliva, zatímco ve Virginii, Jižní Karolíně a Georgii to bylo necelých 50 %. Někteří lidé tak uvízli na benzinových pumpách a ani na dalších na palivo štěstí neměli.

Ceny paliv jsou nejvyšší za poslední roky. Mnoho Američanů se navíc vydává na výlety, neboť v USA došlo k uvolnění restrikcí.

Průměrná cena benzinu v zemi se vyšplhala na téměř 3,04 dolarů (63,7 korun) za galon, což je nejvíce za téměř sedm let. Uvedla to Americká automobilová asociace.

V pátek hlásilo ve Washingtonu výpadky až 88 % čerpacích stanic, což je o 9 procent více oproti předchozímu dni dle firmy GasBuddy. V sobotu to pak dle Foxbusiness bylo 80 %.

Pozdě ve čtvrtek uvedla společnost Colonial Pipeline, že restartovala celý svůj systém propojující velké rafinérie na pobřeží Mexického zálivu s východním pobřežím. Neuvedla však, jak k útoku došlo. Zaměřila se na obnovení dat a opětovné otevření potrubí.

Hackerská skupina DarkSide, která je obviňovaná z toho, že za tím stojí, uvedla, že hackla další čtyři společnosti včetně německé dceřiné společnosti Toshiba.

Hackeři získali téměř 5 milionů dolarů

Colonial nezveřejnila, zdali hackerům zaplatila. Agentura Bloomberg ovšem uvedla, že hackerům bylo vyplaceno téměř 5 milionů dolarů.

Američtí zákonodárci se znovu zaměřili na legislativu na podporu úsilí ministerstva vnitřní bezpečnosti o zabezpečení ropovodů před kybernetickými útoky.

Následkem útoku došlo také ke snížení produkce. Rafinerie na pobřeží Mexického zálivu snížily produkci, protože nebyly schopny palivo sítí potrubí přepravovat. A to i přestože čtyři státy a federální regulační orgány uvolnily omezení pro řidiče nákladních vozidel a Washington vydal výjimky pro lodní dopravu.

Sledujte nás na sítích

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.

NEJNOVĚJŠÍ

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.