16.3 C
Czech
Sobota 27. července 2024

CNN oznamuje rozsáhlou reorganizaci a snížení počtu zaměstnanců v souvislosti s digitální expanzí

CNN odhalila plány na významnou restrukturalizaci, která má posílit její digitální přítomnost a zároveň ovlivnit přibližně 100 pracovních míst. Tento krok je součástí širší strategie digitální transformace, kterou nastínil generální ředitel Mark Thompson. Cílem změn je zefektivnit provoz a vytvořit nové příležitosti k růstu a zároveň zdůraznit význam jednotného zpravodajství.

Přivítejte léto se Xiaomi a ušetřete při nákupu špičkových technologií!

Léto je tady a s ním přichází i tradiční slevová akce od Xiaomi! Užijte si léto naplno s těmi nejlepšími produkty, které vám zpříjemní horké letní dny. Do 28. července 2024, či do vyprodání zásob, máte jedinečnou příležitost pořídit si špičkové výrobky Xiaomi za fantastické ceny. Ať už hledáte nový mobil, chytré hodinky, sluchátka, bezpečnostní kamery nebo třeba elektrickou koloběžku, Xiaomi má nabídky, které by vám neměly uniknout.

Stránka OnlyFans zakáže od října sexuálně explicitní obsah

Tvůrci sdílející svůj obsah na stránce OnlyFans nebudou moci od října přidávat sexuálně explicitní fotky nebo videa. Společnost to oznámila ve čtvrtek poté, co čelila dlouhodobému tlaku investorů. Uživatelům však i nadále dovolí sdílet nahé fotografie. Rozhodnutí vyvolalo kritiku především kvůli obavám o sexuální pracovníky, pro něž byla stránka doposud hlavním zdrojem příjmů.

Na svých účtech mohou uživatelé OnlyFans sdílet videa například vaření nebo cvičení, většinou je však využívají hlavně pro takzvaný „dospělý obsah“. Stránka je proto známá hlavně svým sexuálním obsahem a přístupem k pornu. Tvůrci si mohou nechat od fanoušků platit za zprávy, videa nebo si zřídit měsíční poplatek.

Čtvrteční oznámení OnlyFans ale podobný byznys model rozbořilo. Vedení totiž od října zakáže sdílení sexuálně explicitního obsahu. I když nadále povolí přidávání nahých fotek, značně zasáhne do života mnoha tvůrců. OnlyFans totiž mimo jiné využívají i sexuální pracovníci, jelikož jim stránka poskytuje poměrně bezpečné pracovní prostředí. Uvedl to server BBC.

Podobné stránky však po nabídnutí tvůrčí svobody musí bojovat s temnější stránkou takového podnikání. Zároveň jsou totiž povinny zabraňovat sdílení nelegálního obsahu, jako je třeba dětská pornografie, nucený sex nebo znásilnění. Společnost OnlyFans tak byla delší dobu pod tlakem investorů.

A to především poté, co na nelegální obsah upozornila investigace novinářů z BBC. I když stránka podobná videa a fotka zakazovala, nechala vždy daným tvůrcům čas obsah smazat. Správně by ho ale měla po takovém zjištění odstranit okamžitě a bez pobídek.

Nové nařízení OnlyFans by mohlo ohrozit sexuální pracovníky i přeživší znásilnění

„Abychom zaručili dlouhodobou udržitelnost naší platformy a udrželi inkluzivní komunitu fanoušků a tvůrců, musíme postupně rozvíjet naše pravidla,“ uvedlo k prohlášení vedení OnlyFans. Další informace má pak web sdílet v nejbližších dnech.

Stránka zažila svůj největší boom v době pandemie, v současnosti tak má asi 130 milionů uživatelů a 1,5 milionů tvůrců. Proslavila se především svým vstřícným postojem k hudebníkům, fotografům nebo make-up umělcům. Dovoluje jim totiž vydělat si za svoji práci téměř plnou mzdu.

Nyní však OnlyFans čelí kritice, jelikož zákaz sexuálně explicitního obsahu znamená ztížení práce pro sexuální pracovníky. Ti často na stránku spoléhají jako na svůj hlavní zdroj příjmu. Podle CNN se expertům také nelíbí, že by nařízení narušilo jisté OnlyFans komunity.

Stránku totiž využívají například lidé z LGBTQ+ komunity nebo přeživší sexuálního útoku, aby navzájem bezpečně sdíleli své zážitky. Tvůrci se vůči OnlyFans ohrazují také proto, že s nimi vedení o změně nekomunikovalo dříve.

Sledujte nás na sítích

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.

NEJNOVĚJŠÍ

Italské úřady zabavily 121 milionů eur z pobočky Amazonu v rámci vyšetřování daňových podvodů

Italská finanční policie zabavila 121 milionů eur z milánské pobočky Amazonu v rámci vyšetřování údajných daňových podvodů a vykořisťování zaměstnanců. Úřady podezírají společnost Amazon z používání nelegálního systému subdodávek s cílem snížit náklady na pracovní sílu a vyhnout se placení daní.